Lär känna Martin Lundqvist, NBC:s nya styrelseordförande.

Publicerat den .

Tidigare i år välkomnade NBC Martin Lundqvist till styrelsen. Han får efterträda Lars-Olof Ollas som har suttit som ordförande sedan NBC startade för 6 år sedan. Martin kom i kontakt med NBC via Mintec, där han också är med i styrelsen.

Berätta lite om dig själv

Jag heter Martin Lundqvist och är 51 år (i alla fall enligt mitt körkort). Bor på Hammarö i Karlstad med min familj som består av min fru och tre döttrar. Vi hoppas på inom kort utöka familjen med en hund. Mitt absolut största intresse är att uppleva saker med min familj, vilket dock har blivit en större utmaning nuförtiden.

Har du några fritidsintressen?

Utomhusaktiviteter såsom vandring, båt, skidor och plocka svamp. Jag tycker kaffet smakar bäst efter lite ansträngning oavsett om det är på en solig klippa eller vid en eld i snön på vintern. Vilket också stämmer in på hur jag känner när jag är på jobbet.

 Vad jobbar du med förutom styrelsearbete och vad har du jobbat med innan?

Just nu jobbar jag mestadels med de olika bolagen men är på gång att starta en konsultfirma. Innan har jag jobbat på bland annat på Ahlström-Munksjö och Mondi

 Vad tror du att du kan bidra med till NBC?

Jag tror min breda erfarenhet av olika industrier och mitt intresse för kunder och affären kan komma till användning för att hjälpa oss att växa rejält.

 Beskriv dig själv med 3 ord.

Nyfiken, positiv och orädd.

 Hur skulle din fru beskriva dig med 3 ord?

Prestigelös, idérik och tidsoptimist.

 Vi önskar såklart Martin alla lycka till och ser fram emot några år med tillväxt och nya idéer.