Ny VD för Nordic Barrier Coating AB

Publicerat den .

Jan Lauritzen, 61, är ny produktions- och processinriktad VD för Nordic Barrier Coating AB. Han tillträder den 1 augusti.

Jan Lauritzen är civilingenjör med en masterexamen i kemiteknik och har jobbat som chef inom pappers- och pappersmassaindustrin i större delen av sin yrkeskarriär.

– Jag har haft ledande positioner på både pappersbruk i Norge och i Kanada men även på företag som levererar utrustning till pappersindustrin, berättar Jan Lauritzen, som senast kommer från leverantören GL&V.

Som efternamnet Lauritzen låter antyda är Jan född och uppväxt i Norge. Efter sju år i Kanada och tjänsten som produktionschef för Stora Enso, flyttade han för nio år sedan till Sundsvall. Där har han också arbetat som Global Business Manager på Valmet.

– När jag såg den lediga tjänsten som VD på Nordic Barrier Coating tänkte jag att den skulle passa mig. Med min erfarenhet och kompetens tror jag att jag kan bidra till att utveckla och optimera företagets intressanta produkter och göra verksamheten ännu mer framgångsrik, säger Jan Lauritzen.

När han inte är på jobbet gillar han att fotografera, cykla och vistas i stugan utanför Sundsvall.

– Jag älskar också att fiska i havet, det har jag med mig från min uppväxt. Jag har släktingar vid Trondeimskusten och tycker mycket om att vara på havet.

Nordic Barrer Coating AB:s nuvarande VD Mikael Ollas kommer i fortsättningen att jobba mer med utveckling, sälj och olika projekt inom företaget samt moderföretaget Staga Sweden AB i Linköping.

– Jag bor i Örebro och det var aldrig tänkt som en permanent lösning att jag skulle vara VD för Nordic Barrier Coating i Sundsvall. Nu har vi hittat en mycket bra och erfaren produktions- och processinriktad VD i Jan Lauritzen och han kommer att ha stor betydelse för företagets framtid. Det känns mycket bra, säger Mikael Ollas.

Jan Lauritzen, produktions- och processinriktad VD

Jan Lauritzen, produktions- och processinriktad VD