Nytt rekord under mars

Publicerat den .

Nordic Barrier Coating (NBC) slog nya produktions- och omsättningsrekord under mars. Totalt producerades 4,5 miljoner kvadratmeter laminerade och belagda produkter. Det är en ökning med drygt 30 procent jämfört med tidigare månadsrekord.

Rekordet är möjligt tack vare kompetenta och engagerade operatörer i en lösningsorienterad organisation, samt bra underhåll av maskinparken.

– Produktionen under mars förlöpte utan större störningar med bra hastighet och maskinomställning. Det känns extra bra att vi överträffar våra produktionsmål, trots att mixen av produkter inte var den mest gynnsamma, säger NBC:s VD Jan Lauritzen.

NBC:s fortsatta satsning på att effektivisera verksamheten har medfört en hög och jämn produktion i både extruder och efterbearbetning.

– Vi planerar att investera i ny utrustning för att kunna nå ännu högre produktionstakt. Vi utreder bland annat möjligheten att kunna investera i ett rullställ med autosplice, för att kunna byta rulle utan att gå ner i hastighet, säger Jan Lauritzen.